Peceni krompir sa prelivom od susama ( za post na vodi )



Jedan nas Nislija je nekoliko godina bio proto magiras-prvi kuvar na Hilandaru. Ovo je jedan od njegovih recepata za one koji poste na vodi .Zdravo je i za one koji zele malo da se hrane bez masnoce iz drugih razloga. Inace, kod posta na vodi je dozvoljeno jesti zitarice i voce koje sadrzi svoju prirodnu masnocu /orasi, susam ..../

Potrebno je :

1kg krompira srednje velicine

100-150 gr susama

domace zuto kukuruzno brasno za valjanje

so

malo vode

Oprati neoljusten krompir i iseci na cetvrtine. Svaki komad uvalja se u smesu od kukuruznog brasna i malo soli. Pece se u rerni na 220 step. oko 45-60 min

100 gr susama ispeci u rerni, samleti i dodati malo vode i soli. Ovaj sos treba da bude gustine jogurta.

Pecen krompir prelije se ili umace u sos.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Posna pizza za post na vodi

Posna baklava bez kora

Kuvani griz kao posna poslastica

Posna pita sa visnjama i grizom

Posna lisnata pogaca od uvijenih spirala / Fasting puff cake of twisted spiral