Peceni krompir sa prelivom od susama ( za post na vodi )
Jedan nas Nislija je nekoliko godina bio proto magiras-prvi kuvar na Hilandaru. Ovo je jedan od njegovih recepata za one koji poste na vodi .Zdravo je i za one koji zele malo da se hrane bez masnoce iz drugih razloga. Inace, kod posta na vodi je dozvoljeno jesti zitarice i voce koje sadrzi svoju prirodnu masnocu /orasi, susam ..../
Potrebno je :
1kg krompira srednje velicine
100-150 gr susama
domace zuto kukuruzno brasno za valjanje
so
malo vode
Oprati neoljusten krompir i iseci na cetvrtine. Svaki komad uvalja se u smesu od kukuruznog brasna i malo soli. Pece se u rerni na 220 step. oko 45-60 min
100 gr susama ispeci u rerni, samleti i dodati malo vode i soli. Ovaj sos treba da bude gustine jogurta.
Pecen krompir prelije se ili umace u sos.
Коментари
Постави коментар