Posne ledene kocke
Ne znam da li sam u potpunosti uspela. Rekoh mojoj majci da nisu bas kao mrsne, a ona, posle jednog pojedenog kolaca rece : "Daj mi jos jedan od ovih posnih sto ne valjaju. " Onda, procenite sami
Potrebno je:
Za testo:
1 casa/od 200 ml/brasna
1 casa secera
1/2 kesice praska za pecivo
3 kasike ulja
1 casa kisele vode
2 kasike kakaoa
Za preliv:
250 gr secera
200 ml vode
Za fil:
1 l sojinog mleka
10 kasika secera
8 kasika gustina
1 margarin
100 gr secera u prahu
Umutiti šećer, brašno sa 1/2 praška za pecivo, 3 kašike ulja, 2 kašike kakao praha i casom kisele vode i peći u tepsiji br. 28 oko 30 min na temperaturi od 200°C. Pečen kolač preliti sa ohlađenim ušpinovanim šećerom koji ste prethodno skuvali, da vri 2-3 min. Fil skuvati od 1 l sojinog mleka, 10 kašika šećera i 8 kašika gustina (sprema se kao puding).
Margarin umutiti sa secerom u prahu i sjediniti sa ohlađenim filom. Fil preliti preko kolača i odozgo krupno narendati čokoladu.
Pre sluzenja ohladiti u frizideru.
Prijatno !
Коментари
Постави коментар