Posne paprike punjene sojom
Vrlo ukusno, softano i socno posno jelo.
Za ovaj recept upotrebila sam paprike iz zamrzivaca.
Potrebno je:
20-ak svezih paprika ili iz zamrzivaca
1/2 solje pirinca (moze i integralni)
1,5 solja sojinih ljuspica (moja solja je od 300 ml)
1/2 solje jecmenih pahuljica
1/2 solje suncokretovog semena
1 glavica crnog luka
1 struk praziluka
1-2 cena belog luka
1 kasisica slatke crvene paprike i, po zelji,1 kasicica ljute crvene paprike
1 kasika brasna
5 dl soka od paradajza (po mogucnosti domaceg)
so, biber, suvi zacin, ulje
Uprziti na ulju sitno iseckanu glavicu crnog luka. Na polovini przenja dodati praziluk i beli luk, takodje sitno iseckane. Sojine ljuspice i jecmene pahuljice prethodno potopiti u mlakoj vodi da kratko odstoje, isprati, ocediti i dodati u luk. Dodati seme od suncokreta, zacine i pirinac. Proprziti jos kratko, pa dodati i crvenu papriku.
Puniti paprike i zatvarati ih brasnom, krompirom, ili paradajzom.
Paprike preliti smesom od jedne kasike brasna prethodno razmucene u malo vode, 6 dl vode, 5 dl soka od paradajza i 1 dl ulja.
Kuvati poklopljeno da lagano vri oko 60 min.
Nisam ljubitelj soje, ali ove paprike su bile pun pogodak, cak su se i meni dopale.
Коментари
Постави коментар