Posne keks stanglice
Recept je od jedne stare prijateljice, a nisam ih slikala posebno, to su ove stanglice po ivici rasporedjene.
Potrebno je:
250 g biljnog margarina
150 g posnog keksa
250 g secera
100 g cokolade za kuvanje
250 g mlevenih lesnika
Glazura:
200 g secera u prahu
4 kasike soka od limuna
1 kasika vruce vode
Margarin, secer i cokoladu na slaboj temperaturi , uz povremeno mesanje otopiti. Dodati izlomljen keks, lesnike i sve dobro promesati. Masu izruciti na tacnu, staviti foliju preko i oklagijom razviti koru debljine po zelji. Ostaviti da se stegne, preliti glazurom i drzati na hladnom mestu. Narednog dana seci stanglice sirine i duzine po zelji i sluziti.
Glazura: Umutiti secer u prahu sa sokom i vodom, a zatim brzo preliti preko razvijene kore od keksa.
Коментари
Постави коментар