Posne keks stanglice


Recept je od jedne stare prijateljice, a nisam ih slikala posebno, to su ove stanglice po ivici rasporedjene.

Potrebno je:

250 g biljnog margarina

150 g posnog keksa

250 g secera

100 g cokolade za kuvanje

250 g mlevenih lesnika


Glazura:

200 g secera u prahu

4 kasike soka od limuna

1 kasika vruce vode


Margarin, secer i cokoladu na slaboj temperaturi , uz povremeno mesanje otopiti. Dodati izlomljen keks, lesnike i sve dobro promesati. Masu izruciti na tacnu, staviti foliju preko i oklagijom razviti koru debljine po zelji. Ostaviti da se stegne, preliti glazurom i drzati na hladnom mestu. Narednog dana seci stanglice sirine i duzine po zelji i sluziti.

Glazura: Umutiti secer u prahu sa sokom i vodom, a zatim brzo preliti preko razvijene kore od keksa.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Posna pizza za post na vodi

Posna baklava bez kora

Kuvani griz kao posna poslastica

Posna pita sa visnjama i grizom

Posna lisnata pogaca od uvijenih spirala / Fasting puff cake of twisted spiral