Kisela corba od sampinjona
Kada je bilo vec previse onih koji su pitali kako se spremaju posne corbe, jela, kolaci, monahinj a Atanasija Rasic iz manastira Rukumije je pocela da objavljuje knjizice dzepnog formata. Ovo je jedan od njenih recepata.
Potrebno je:
500 gr svezih sampinjona
1-2 glavice crnog luka
ulje
1 sargarepa
1 koren od persuna
1 koren celera
1 vezica persunovog lista
1 limun
2 kasike brasna
biber, lovor, so, zacin, morsk i orascic
Crni luk sitno iseckati i uprziti na ulju. Dodati pecurke iseckane na listice, sargarepu, persun i celer isecene na kolutove. Kada se sve malo prodinsta, dodati brasno i naliti sa dva litra vode. Staviti biber, lovor, so i zacin po ukusu.
Kuvati corbu oko pola sata, skloniti je sa sporeta, zakiseliti sokom od limuna, dodati malo rendanog morskog orascica i zaciniti seckanim persunom.
Sluziti sa odvojeno skuvanom posnom testeninom.
Potrebno je:
500 gr svezih sampinjona
1-2 glavice crnog luka
ulje
1 sargarepa
1 koren od persuna
1 koren celera
1 vezica persunovog lista
1 limun
2 kasike brasna
biber, lovor, so, zacin, morsk
Crni luk sitno iseckati i uprziti na ulju. Dodati pecurke iseckane na listice, sargarepu, persun i celer isecene na kolutove. Kada se sve malo prodinsta, dodati brasno i naliti sa dva litra vode. Staviti biber, lovor, so i zacin po ukusu.
Kuvati corbu oko pola sata, skloniti je sa sporeta, zakiseliti sokom od limuna, dodati malo rendanog morskog orascica i zaciniti seckanim persunom.
Sluziti sa odvojeno skuvanom posnom testeninom.
Коментари
Постави коментар