Posni crnac
Vecina vas zna za kolac Crnac bez jaja, a za posnu verziju ovog kolaca, kao osnova, posluzio mi je recept moje FB prijateljice Dane Drobnjak, najpogodniji je bio za transformaciju .
Potrebno je :
3 case brasna ( od jogurta )
50 g kakaoa
1 kesica praska za pecivo
2 case secera
2 case kisele vode ( ili sojinog mleka )
1 casa ulja
50 g naseckane crne posne cokolade
1 kesica vanilin secera
Za preliv:
100 g crne posne cokolade
parcence margarina
1 kasika kisele vode
1 kasika ulja
U posudi izmesajte suve sastojke, pa dodati kiselu vodu i ulje. Izmesati da dobijete kompaktnu masu, pa dodati seckanu cokoladu.
Peci u pouljenoj i pobrasnjenoj tepsiji precnika 28 cm ( moze i u pravougaonom plehu, naravno ) na 190 stepeni oko 40 minuta.
Kolac preliti prelivom od otopljenih navedenih sastojaka.
Prijatno !
Коментари
Постави коментар