Posni podvarak
Do pre 10-ak godina nisam verovala da podvarak moze biti ukusan ako nema bar tri vrste mesa :).
A onda smo u manastiru u blizini mog grada ostali na rucku i jeli posni podvarak sa dimljenim saranom.
U prvi mah nisam poverovala da u njemu nema nekog suvog mesceta, tako je bio ukusan.
Od ono malo kupusa sto nam je ostalo, ovog puta sam pravila posni podvarak sa skusom, ali ako ste u mogucnosti da ga spremate sa dimljenim saranom, mnogo je ukusnije.
Potrebno je :
1 veca glavica kiselog kupusa
1 glavica crnog luka
2-3 cesnja belog luka
2-3 suve paprike sa venca
1 suva ljuta papricica
lorberov list
so, biber, ulje, slatka i ljuta paprika za zalivanje
Glavicu sitno iseckanog crnog luka proprziti na ulju , pa dodati sitno naseckani kupus.
Poklopiti i dinstati na laganoj vatri uz povremeno dolivanje mlake vode.
U toku dinstanja dodati seckanu papriku sa venca, ljutu papricicu i zacine : so, lorber, biber, beli luk.
Kad kupus sasvim omeksa, napraviti preliv ovako : u malo ulja staviti dve kasicice slatke mlevene paprike i dve kasicice ljute tucane paprike. To promesati i samo malo zagrejati, pa naliti u podvarak i sve dobro izmesati.
Sad je vec spreman za u rernu da se zapece i mozete ga ovako i zapeci.
Ako imate neku dimljenu ribu, poredjajte parcice i pokrijte ih kupusom, pa stavite podvarak u rernu da se zapece oko pola sata na 200 stepeni.
Коментари
Постави коментар