Przeni oslic
U nasem kraju se ova riba dosta jede. Neko kaze, zato sto je jeftina, neko kaze da nam svasta "uvaljuju". Svejedno, meni se dopada zato sto je ukusna i nema mnogo kostiju.
Potrebno je:
1 kg oslica
5 kasika belog mekog psenicnog brasna
1 kasika zutog kukuruznog brasna
so, suvi zacin
pivo
ulje
Ribu i cistiti i prziti polusmrznutu, jer se lako skida koza, jednim potezom, a pri przenju se ne lepi za dno tiganja. Seci na parcad zeljene velicine i posoliti po ukusu.
Pripremiti mesavinu od brasna, soli i zacina po ukusu. U jednu ciniju sipati malo piva i svako parce ribe "provuci"kroz pivo, pa uvaljati u brasno.Tako brasno dobro prione, slican je efekat kao kad pravite smesu za pohovanje ribe.
Prziti na dosta ulja, na jacoj vatri, oko 10 min. sa jedne strane, pa jos 5-6 min. sa druge strane. Otprilike je dovoljno oko 20 min.
Sluziti sa kriskama od limuna i prilogom po ukusu.
Ako spremate vece kolicine ribe sami, za slavu, przite u dva tiganja i menjajte ulje posle dve ture przenja.
Коментари
Постави коментар