Przeni oslic




U nasem kraju se ova riba dosta jede. Neko kaze, zato sto je jeftina, neko kaze da nam svasta "uvaljuju". Svejedno, meni se dopada zato sto je ukusna i nema mnogo kostiju.

Potrebno je:

1 kg oslica

5 kasika belog mekog psenicnog brasna

1 kasika zutog kukuruznog brasna

so, suvi zacin

pivo

ulje

Ribu i cistiti i prziti polusmrznutu, jer se lako skida koza, jednim potezom, a pri przenju se ne lepi za dno tiganja. Seci na parcad zeljene velicine i posoliti po ukusu.

Pripremiti mesavinu od brasna, soli i zacina po ukusu. U jednu ciniju sipati malo piva i svako parce ribe "provuci"kroz pivo, pa uvaljati u brasno.Tako brasno dobro prione, slican je efekat kao kad pravite smesu za pohovanje ribe.

Prziti na dosta ulja, na jacoj vatri, oko 10 min. sa jedne strane, pa jos 5-6 min. sa druge strane. Otprilike je dovoljno oko 20 min.

Sluziti sa kriskama od limuna i prilogom po ukusu.

Ako spremate vece kolicine ribe sami, za slavu, przite u dva tiganja i menjajte ulje posle dve ture przenja.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Posna pizza za post na vodi

Posna baklava bez kora

Kuvani griz kao posna poslastica

Posna pita sa visnjama i grizom

Posna lisnata pogaca od uvijenih spirala / Fasting puff cake of twisted spiral