Posni cupavi kolac
Recept za ovaj divni kolac dobila sam od svoje tetke, tako, tek da se zna,ako ga neko prepozna :)
Potrebno je:
1 solja (od 300 ml) rendane sargarepe, to je kod mene bila jedna velika sargarepa
1 solja rendanih jabuka, kod mene je to bila jedna velika jabuka
1 solja mlevenih oraha
1 solja secera
1 nepuna solja ulja
1 kasicica sode bikarbone
1 solja brasna
450-500 g posnih cajnih kolutica
1 solja soka po ukusu, negaziranog
100 g posne cokolade i 3 kasike ulja za preliv
Narendati sargarepu i jabuku na krupniju stranu rendeta i pomesati sa ostalim sastojcima, da se dobije izjednacena masa.
Pola smese staviti u pouljenu i pobrasnjenu tepsiju br.28 (r 28), naredjati preko nje cajne kolutice, pa rukom nepravilno rasporediti-nabacati ostatak mase preko njih.
Peci na 200 st. oko 30-35 min.
Preliti vruc kolac sokom.
Napraviti preliv od 100 g topljene posne cokolade i 3 kasike ulja i preliti kolac.
Ako zelite da vam masa bude veca, na istu kolicinu cajnih kolutica stavite meru i po sastojaka, ali i ovako je bilo sasvim dobro.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар