Posni cupavi kolac


Recept za ovaj divni kolac dobila sam od svoje tetke, tako, tek da se zna,ako ga neko prepozna  :)

Potrebno je:

1 solja (od 300 ml) rendane sargarepe, to je kod mene bila jedna velika sargarepa

1 solja rendanih jabuka, kod mene je to bila jedna velika jabuka

1 solja mlevenih oraha

1 solja secera

1 nepuna solja ulja

1 kasicica sode bikarbone

1 solja brasna

450-500 g posnih cajnih kolutica

1 solja soka po ukusu, negaziranog

100 g posne cokolade i 3 kasike ulja za preliv

Narendati sargarepu i jabuku na krupniju stranu rendeta i pomesati sa ostalim sastojcima, da se dobije izjednacena masa.

Pola smese staviti u pouljenu i pobrasnjenu tepsiju br.28 (r 28), naredjati preko nje cajne kolutice, pa rukom nepravilno rasporediti-nabacati ostatak mase preko njih.

Peci na 200 st. oko 30-35 min.

Preliti vruc kolac sokom.

Napraviti preliv od 100 g topljene posne cokolade i 3 kasike ulja i preliti kolac.

Ako zelite da vam masa bude veca, na istu kolicinu cajnih kolutica stavite meru i po sastojaka, ali i ovako je bilo sasvim dobro.

Prijatno!

Коментари

Популарни постови са овог блога

Posna pizza za post na vodi

Posna baklava bez kora

Kuvani griz kao posna poslastica

Posna pita sa visnjama i grizom

Posna lisnata pogaca od uvijenih spirala / Fasting puff cake of twisted spiral