Posna boranija zapecena u rerni
Boranija nije moje omiljeno jelo, ali je spremam zato sto je zdrava.
Potrebno je:
1 kg neciscene boranije
1 glavilca crnog luka
2-3 cena belog luka
1 silja za belu kafu paradajza iz flase od zimnice ili 1 veci svezi paradajz
1 sargarepa
1 sveza paprika
so, biber, suvi zacin
crvena mlevena paprika, slatka i ljuta
ulje
Ocistiti vrhove od boranije, iseci na polovine i oprati.
U serpu staviti boraniju, naliti vodom da ogrezne i dodati malo ulja.
Kad provri, dodati sitno iseckani crni luk, sargarepu isecenu na krugove, svezu papriku i paradajz.
Mlada boranija se brzo kuva. Dinstajte je na malo vode i ulju oko sat vremena, a onda dodati navedene zacine po ukusu.
Zaprsku napraviti od malo ulja, sitno iseckanog belog luka i mlevene paprike. Proprzite malo beli luk, pa kad sklonite sa vatre dodajte papriku i nalijte u boraniju.
Ukljuciti rernu na 200 stepeni i kad se rerna zagreje, staviti boraniju da se zapece dok odozgo ne dobije lepu boju.
Krmenadle sam spremala posebno.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар