Univerzalna posna corba za post na vodi


Ovu corbu sam nazvala univerzalnom, jer je mozete kuvati sa apsolutno bilo kojim povrcem koje volite.

Potrebno je:

1 glavica crnog luka (stavila sam onaj ljubicasti)

2-3 cesnja belog luka

2-3 veca krompira

2-3 sargarepice

1-2 paradajza

2 paprike sveze ili iz tursije

malo parcence svezeg djumbira

zacini: so, biber, origano, suvi zacin

2 jelovske kasike projnog domaceg brasna (kukuruzno)

1 kasicica sitne crvene paprike

Za corbu sitno iseckati crni i beli luk, krompir na kockice, sargarepu i papriku na kolutove, paradajz oljustiti i sitno iseckati, djumbir narendati (voditi racuna da je ljut) i sve staviti u serpu da se kuva.

Posle 30-ak minuta dodati sve navedene zacine, ostaviti da prokuva, a projno brasno i mlevenu crvenu papriku rastvoriti sa malo mlake vode i time "zaprziti" corbu. Ostaviti jos neki minut da vri, zbog brasna. Ideju da stavljam projno brasno umesto psenicnog u posne corbe, dala mi je mlada prijateljica sa FB koja je vegetarijanac.
Mozete skuvati i posne makarone, kao sto sam ja uradila.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Posna pizza za post na vodi

Posna baklava bez kora

Kuvani griz kao posna poslastica

Posna pita sa visnjama i grizom

Posna lisnata pogaca od uvijenih spirala / Fasting puff cake of twisted spiral