Burek sa mesom i sargarepom

Imitacija bureka koju sam pocela sa sirom, preko posne varijante sa sampinjonima , do ovog recepta sa mesom i sargarepom. Izdasan recept, obzirom na kolicinu potrebnog mesa.


Potrebno je :

500 g kora za pitu

300 g mesanog mlevenog mesa

200 g sargarepe

1 manja glavica cernog luka

150 ml vode

150 ml ulja

so, biber, origano


Proprziti sitno iseckanu glavicu crnog luka, dodati mleveno meso, kratko prziti da izgubi crvenu boju, pa dodati zacine i sargarepu narendanu na sitnoj strani rendeta. Proprziti jos malo, pa skloniti sa vatre.

Od ulja i vode napraviti mesavinu.

U okrugloj tepsiji r-28 cm koju ste podmazali uljem, staviti ravno dve kore da pokriju dno i da padaju spolja, njima cete na kraju zatvarati burek. Obilno prskati mesavinom. Od preostalih kora ostaviti dve za odozgo, a onda ih brojcano podeliti na dva dela. Jednu polovinu naguzvati ili jednu do druge ili jednu preko druge (ja guzvam jednu do druge). Opet prskati mesavinom i staviti pola fila. Zatim preko fila naguzvati ostatak kora, poprskati i rasporediti ostatak fila. Od one dve kore sto smo ostavili na stranu, jednu staviti preko fila, poprskati, pa preko nje prebaciti krajeve prvih kora koje smo stavili na dno tepsije i opet poprskati. Odozgo staviti poslednju koru, zavuci je u krug ispod bureka i premazati ostatkom mesavine. Peci na 200 st. oko 30-35 minuta. Ako zelite da vam burek bude hrskav, pokrijte suvom krpom da odstoji, a ako pak zelite meksi burek, pokrijte vlaznom krpom.

Prijatno!

Коментари

Популарни постови са овог блога

Posna baklava bez kora

Posna pizza za post na vodi

Posna pita sa visnjama i grizom

Kuvani griz kao posna poslastica

Posna lisnata pogaca od uvijenih spirala / Fasting puff cake of twisted spiral