Vekna sa sirom i sunkom

Recept sam "otkrila" u casopisu "Dobra hrana", isprobala sa malim izmenama i preporucujem ga, odlicna pita.

Potrebno je :
500 g kora za pitu
Za premazivanje kora:
2 belanca
400 ml jogurta
200 ml ulja
200 g brasna
1 prasak za pecivo

Za fil:
400 g sitnog sira
200 g praske sunke
2 zumanca

Belanca lagano umutiti viljuskom, pa dodati brasno pomesano sa praskom za pecivo, jogurt i ulje. Dobro izmesati da se dobije glatka masa.
Za fil izmesati sir, zumanca i sunku iseckanu na kockice.

Od kora treba napraviti 2 rolata, pa ih brojcano podeliti na 2 dela. Ako su vam kore tanje, svaku drugu premazivati , a ako su deblje, onda svaku.
Preko poslednje premazane kore rasporediti polovinu fila i uviti u rolat.

 Na isti nacin oblikovati jos jednu veknu.
Ostaviti malo premaza i premazati rolate odozgo. Ja sam posipala i lanenim semenom.

Peci na 200 stepeni oko 40 minuta.
Prijatno!

 

Коментари

Популарни постови са овог блога

Posna baklava bez kora

Posna pizza za post na vodi

Posna lisnata pogaca od uvijenih spirala / Fasting puff cake of twisted spiral

Posna pita sa visnjama i grizom

Jedna sasvim obicna pogaca