Makedonska pogaca

Moje delo po receptu Natalije Naje Aleksic, FB prijateljice.


Potrebno je:

2 jaja

1 solja (za belu kafu) kukuruznog brasna

1/2 solje belog psenicnog brasna

1/2 solje integralnog brasna

1/2 solje jecmenog brasna

1 kasicica soli

1 prasak za pecivo

1 casa jogurta

1/2 case mleka

1/2 case ulja

malo sitnog sira i 2 jaja za preliv


 
Umutiti jaja rucnom mutilicom, dodati suve sastojke i promesati, dodati mokre sastojke i dobro izmesati da se smesa izjednaci.

Sipati smesu u pouljenu tepsiju r 28 i ukljuciti rernu na 200 st. Pre pecenja staviti preliv od umucenih jaja i sira. Po zelji posipati lanenim semenom.

Peci oko 35 minuta.

Prijatno!

Коментари

Популарни постови са овог блога

Posna baklava bez kora

Posna pizza za post na vodi

Posna pita sa visnjama i grizom

Kuvani griz kao posna poslastica

Posna lisnata pogaca od uvijenih spirala / Fasting puff cake of twisted spiral