Čoko pusla torta

Sa malim zakasnjenjem, ovo je bila moja Uskrsnja torta. Preporucujem je ljubiteljima cokoladne i puslica torte, jer sam kombinovala dva recepta i rezultat je bio neocekivano dobar. U torti nema ni kasike brasna, a vecim delom sam koristila zuti secer.
Sastojci za tamne kore :
10 belanaca
10 kasika zutog secera
250 g pecenih mlevenih oraha , a moze i lesnika

Sastojci za bele kore :
6 belanaca
360 g secera
2 kasicice vinskog sirceta

Sastojci za fil :
16 zumanaca
16 kasika zutog secera
250 g tamne cokolade
250 g putera

I jos 200 ml slatke pavlake za premazivanje torte.

Orahe kratko prepeci u rerni. Zatim ih samleti. 10 belanaca mutiti u cvrst sneg, a zatim postepeno dodati zuti secer neprekidno muteci mikserom. U belanca dodati orahe i dobro izmesati varjacom.
Izruciti masu u kalup za pecenje precnika 26 cm, na papir za pecenje. Peci na 200 stepeni oko 45 minuta. Peceni patispanj ostaviti da se ohladi, a zatim iseci na tri kore. Ako imate strpljenja, podelite masu na tri dela i svaku koru pecite posebno, tako je uvek bolje.
Za bele kore umutiti dva puta po tri belanca sa po 180 g secera. Kad dobijete cvrstu masu, dodati po jednu kasicicu sirceta. Korice peci na papiru za pecenje u kalupu precnika 26 cm, na 150 stepeni po sat  vremena.
Za fil kratko umutiti zumanca sa zutim secerom, kuvati na pari uz mesanje dok se masa ne zgusne, a onda dodati izlomljenu cokoladu i mesati dok se ne rastopi. Puter umutiti, pa dodati u ohladjeni fil i  izmiksati.
Filovati na sledeci nacin : braon kora, fil, bela kora, fil, braon kora, fil, bela kora, fil, braon kora.
Tortu premazati umucenom slatkom pavlakom.


Популарни постови са овог блога

Ajvar

Pindjur

Posna lisnata pogaca od uvijenih spirala / Fasting puff cake of twisted spiral

Moja Bozicna cesnica

Moja Uskrsnja Pahulja pogaca