Vocni kolac sa jagodama ili malinama



Brzo se sprema, ima malo kalorija, lagan je i vrlo ukusan.

Sastojci:

7 jaja
27 kašika šećera
4 vanilin šećera
5 dcl vode
3 kašike ulja
2 pudinga od vanile
1 prašak za pecivo
1 kg jagoda, malina ili nekog drugog sezonskog voća

Priprema :

Žumanca umutiti sa 7 kašika šećera, 1 vanilin šećerom, dodati 1 dcl vode, 3 kašike ulja, 7 kašika brašna i 1 prašak za pecivo. Ispeći koru u plehu srednje veličine, 15 minuta na 200°C. Vruće poprskati mlekom ili sokom. Ohladiti.

Fil:

Skuvati 4 dcl vode sa 13 kašika šećera i 3 vanilin šećera (malo vode od ove količine uzeti i razmutiti 2 pudinga).
Kada voda provri, ukuvati puding oko 7 minuta, dok se ne napravi žele.
Posebno umutiti sneg od 7 belanaca i 7 kašika šećera pa mešajući mikserom dodavati vruć puding (žele) i napraviti laganu kremu.
Na ohlađenu koru poređati prepolovljene jagode ili maline.
Preko voća staviti kremu. Ukrasiti voćem.
Ovaj kolač pravim sa bananama, kivijem, mandarinama, kajsijama i breskvama. Svima se dopada, posebno krema - koja je ukusna i lagana, a čvrsta. Po želji dodajte kuglu sladoleda.
Recept je sa SC-kuvara.

Популарни постови са овог блога

Ajvar

Pindjur

Posna lisnata pogaca od uvijenih spirala / Fasting puff cake of twisted spiral

Moja Bozicna cesnica

Moja Uskrsnja Pahulja pogaca