Pekmez od sljiva iz rerne

 Ako je nesto jeftino ove godine, to su sljive.Pravili smo malo pekmeza sa malo secera, jer sam dijabeticar, a ionako ga slabo ima u prodaji.

Sastojci:

11 kg neciscenih sljiva

1 kg secera

Iz dva puta , po 5,5 kg sljiva i 1/2 kg secera.

Sljive oprati i ocistiti od kostica.

Staviti u rernu zagrejanu na 200 stepeni.

Na pola sata , promesati.

Posle sat vremena dodati secer.

Posle dva sata izmiksati stapnim mikserom.

Smanjiti temperaturu na 180 stepeni i peci jos oko pola sata.

Toliko je meni trebalo , a vidim po receptima da neki peku i duze.

Vruc pekmez sipati u vruce tegle.






Dobila sam 10 velikih tegli i jednu malu.


Коментари

Популарни постови са овог блога

Posna baklava bez kora

Posna pizza za post na vodi

Posna pita sa visnjama i grizom

Kuvani griz kao posna poslastica

Posna lisnata pogaca od uvijenih spirala / Fasting puff cake of twisted spiral