Lisnata pogača, lagana i jednostavna, za početnike

Dugo je prošlo od mog poslednjeg recepta i blogovanja.
U međuvremenu sam postala baba troje unučadi i konačno se ponovo zaposlila pod stare dane.
Kad evo naiđe ova pošast, pa ponovo sedim kući, mada se u stvari menjam sa kolegenicom na po dva dana u kancelariji.
Danas mi je dan kod kuće i posle dužeg vremena, umesila sam jednu lisnatu pogaču za moju dušu.
Sastojci :
500 g brašna
25 g svežeg kvasca
1 kašičica šećera
1 kašičica soli
250 ml mleka
2 kašike ulja
Malo mlake vode
Margarin Dijet za premazivanje ili maslac
Podmesila sam kvasac u mlakom mleku sa šećerom i malo brašna, jer nije bio baš svež.
Kad kvasac krene, zamesiti testo sa navedenim sastojcima uz dodavanje mlake vode po potrebi da se dobije mekše testo
Ostaviti testo da naraste.
Kad naraste, premesiti ga i podeliti na 4 jufke.
Svaku jufku razvijati do veličine tanjira i premazivati margarinom.
Staviti jednu preko druge.
Razvući do veličine tepsije u kojoj se peče.
Pokriti da malo naraste i uključiti rernu na 200 stepeni.
Pre stavljanja u rernu premazati margarinom.
Peći oko 35 minuta.
Dovoljno je da se uvije posle pečenja u kuhinsku krpu i malo da odstoji.




Pozdrav za sve, nadam se da nisam razočarala jednostavnošću recepta.
Može da bude osnova za pravljenje raznih lepih lisnatih pogača, ali otom potom, ako budem imala još sedenja kući...




Коментари

Популарни постови са овог блога

Posna baklava bez kora

Posna pizza za post na vodi

Posna pita sa visnjama i grizom

Kuvani griz kao posna poslastica

Posna lisnata pogaca od uvijenih spirala / Fasting puff cake of twisted spiral