Kupus sa tri vrste mesa

Na ovaj nacin ga sprema moja ujna, Vojvodjanka, ne stavlja se nikakva masnoca, niti zaprska.

Potrebno je:

oko 1 kg tri vrste mesa, po ukusu

1 veca glavica kupusa

1 glavica crnog luka

2-3 cena belog luka

so, biber, suvi zacin

slatka mlevena i ljuta tucana paprika (po jedna kasicica)

lorberov list

U vecu i dublju serpu staviti na dno krupno isecen kupus, preko njega polovinu crnog luka i ostalih zacina i polovinu mesa. Zatim jos jedan red kupusa, mesa i zacina i odozgo kupus.


 Naliti vodom i kuvati na srednjoj vatri oko dva-dva i po sata, bez mesanja.
 
Ja nemam tako veliki lonac, pa stavim na dno kupus, izmedju meso i zacine i odozgo kupus.

Uzivajte!

Коментари

Популарни постови са овог блога

Posna baklava bez kora

Posna pizza za post na vodi

Posna lisnata pogaca od uvijenih spirala / Fasting puff cake of twisted spiral

Posna pita sa visnjama i grizom

Jedna sasvim obicna pogaca