Sarena salata

Ranijih godina sam je pravila, ove nisam, jos ne znam ni da li cu .

U svakom slucaju, neko je pitao za recept, pa evo da postavim svoj:

2 kg krasravcica

2 kg zelenog paradajza

2 kg sargarepe

2 kg paprike

400 ml ulja

250 g soli
250 g secera

1 jelovsku kasika esencije

1 kasikica konzervansa


Povrce iseci na kolutove i preliti sa litrom hladne vode.

Zatim dodati ulje, so i secer. Esenciju sipajte pola.

Sve dobro promesati i probati. Onda dodati jos soli i esencije, (ali ne vise od jos jedne kasike), ako nije dovoljno kiselo i slano. Sargarepu mozete prokuvati 2-3 kljuca, ali to nije nepophodno.

Pokriti i ostaviti da prenoci.

Sutradan ponovo dobro promesati, pa stavljati u tegle, zatvarati plasticnim resetkicama i poklapati. Tecnost mora da bude malo iznad resetkica.

Ostaviti gde vam i ostala zimnica stoji .


Za protivnike esencije i konzervansa, znam za recept gde se salata zaliva mesavinom vocnog sirceta, secera i soli, ali to nisam probala.

Популарни постови са овог блога

Ajvar

Pindjur

Posna lisnata pogaca od uvijenih spirala / Fasting puff cake of twisted spiral

Moja Bozicna cesnica

Moja Uskrsnja Pahulja pogaca