Kiseli krastavcici


Ovo je rad od prosle godine, ove jos nisu stigli na red.
Recept je iz moje sveske, nije sa neta i nikad se nije desilo da "omane".
Potrebno je:
5 kg krastavcica
2 vece glavice crnog luka
1 glavica belog luka
1 kesica bibera u zrnu
3 lovorova lista
malo mirodjije
3 l vode
7 kasika soli
50ml esencije
1 kesica konzervansa
1 kesica vinobrana

Priprema:
Crni luk isecen na krupne reznjeve, beli luk ociscen na cesnjeve, biber, lovorov list i malo mirodjije, staviti u vodu da provri.
Kad provri, skloniti sa vatre, dodati so, esenciju, konzervans i vinobran. Sve dobro izmesati.
Procediti kroz cediljku za supu i preliti krastavcice.
Poklopiti ili pokriti i ostaviti ih do sutra, kada cete otprilike u isto vreme da ih stavljate u tegle.
Nalivati tegle tecnoscu u kojoj su bili krastavci.
Neka vas ne brine sto nisu svi promenili boju, to ce se vrlo brzo desiti. Ovako pripremljeni krastavcici mogu da traju duze od jedne godine ( ako ostanu) .
Eto, nije tesko, spremanje zimnice moze da bude uzivanje, zar ne ?

Популарни постови са овог блога

Ajvar

Pindjur

Posna lisnata pogaca od uvijenih spirala / Fasting puff cake of twisted spiral

Moja Bozicna cesnica

Moja Uskrsnja Pahulja pogaca