Torta Dva srca od Karington torte i Milena torte
Ovu
tortu sam pravila povodom jednog lepog trenutka u mojoj
porodici. Sastoji se od dve torte: Karigton torte i Milena
torte. Originalne recepte sam malo izmenila da bi mi srca bila jednake
visine. Kalup za srca je onaj najveci kod nas u Srbiji, 29 cm x 31 cm.
Za Karigton tortu potrebno je:
Za korice:
12 belanaca
12 kasika secera
150 ml ulja
6 kasika brasna
150 gr seckanih oraha
Za filove:
1 l mleka
4 pudinga od vanile
12 kasika secera
12 zumanaca
200 gr secera
1 puter
200 gr pecenog mlevenog lesnika
150 gr omeksale cokolade za kuvanje
150 gr mlevenih oraha
Za Milena tortu potrebno je:
Za korice:
300 gr secera
300 gr mlevenih oraha
12 belanaca
Za filove potrebno je:
12 zumanaca
400 gr secera
2 dl mleka
100 gr cokolade za kuvanje
100 gr secera
1 vanilin secer
100 ml mleka
300 gr mlevenih oraha
2 putera
Karigton torta
Umutiti 4 belanca sa 4 kasika secera, 50 ml ulja, 2 ravne kasike brasna i 50 gr seckanih oraha. Ispeci u kalupu za srce na papiru za pecenje 3 takve kore. Peku se na 200 stepeni oko 15 minuta.
U 1 l mleka skuvati 4 pudinga od vanile sa 12 punih kasika secera i ostaviti da se ohladi.
Posebno skuvati na pari 12 zumanca sa 200 gr secera i ohladiti.
Sjediniti puding, krem i umuceni puter. Fil podeliti na 3 dela. U prvi deo dodati 200 gr pecenog mlevenog lesnika, u drugi deo dodati 150 gr otopljene cokolade i u treci deo dodati 150 gr mlevenih oraha.
Flovati : kora, I fil, kora, II fil, kora, III fil.
Milena torta
Otopiti 300 gr secera i dodati 300 gr mlevenih oraha. Masu izruciti u pouljen sud da se ohladi i ponovo samleti. Dobijeni grilijas podeliti na 3 dela.
Umutiti 4 belanca i dodati trecinu grilijasa. Ispeci u kalupu 3 takve kore na papiru za pecenje na 200 stepeni oko 15 minuta.
Odseci jedan deo patispanja, tako da izgleda kao da jedno srce izlazi iz drugog.
Fil:
12 zumanca umutiti sa 400 gr secera, dodati 2 dl mleka i skuvati na pari. Kada se ohladi, podeliti na dva dela. U jedan deo dodati 100 gr omeksale cokolade, a drugi ce ostati zut.
100 gr secera, 1 kesicu vanilin secera i 100 ml mleka staviti da provri i time popariti 300 gr mlevenih oraha.
Umutiti 2 putera i staviti po jednu trecinu u zuti fil ,braon fil i fil sa orasima.
Filovati : korica, fil sa orasima, korica, zuti fil, korica, braon fil.
Za Karigton tortu potrebno je:
Za korice:
12 belanaca
12 kasika secera
150 ml ulja
6 kasika brasna
150 gr seckanih oraha
Za filove:
1 l mleka
4 pudinga od vanile
12 kasika secera
12 zumanaca
200 gr secera
1 puter
200 gr pecenog mlevenog lesnika
150 gr omeksale cokolade za kuvanje
150 gr mlevenih oraha
Za Milena tortu potrebno je:
Za korice:
300 gr secera
300 gr mlevenih oraha
12 belanaca
Za filove potrebno je:
12 zumanaca
400 gr secera
2 dl mleka
100 gr cokolade za kuvanje
100 gr secera
1 vanilin secer
100 ml mleka
300 gr mlevenih oraha
2 putera
Karigton torta
Umutiti 4 belanca sa 4 kasika secera, 50 ml ulja, 2 ravne kasike brasna i 50 gr seckanih oraha. Ispeci u kalupu za srce na papiru za pecenje 3 takve kore. Peku se na 200 stepeni oko 15 minuta.
U 1 l mleka skuvati 4 pudinga od vanile sa 12 punih kasika secera i ostaviti da se ohladi.
Posebno skuvati na pari 12 zumanca sa 200 gr secera i ohladiti.
Sjediniti puding, krem i umuceni puter. Fil podeliti na 3 dela. U prvi deo dodati 200 gr pecenog mlevenog lesnika, u drugi deo dodati 150 gr otopljene cokolade i u treci deo dodati 150 gr mlevenih oraha.
Flovati : kora, I fil, kora, II fil, kora, III fil.
Milena torta
Otopiti 300 gr secera i dodati 300 gr mlevenih oraha. Masu izruciti u pouljen sud da se ohladi i ponovo samleti. Dobijeni grilijas podeliti na 3 dela.
Umutiti 4 belanca i dodati trecinu grilijasa. Ispeci u kalupu 3 takve kore na papiru za pecenje na 200 stepeni oko 15 minuta.
Odseci jedan deo patispanja, tako da izgleda kao da jedno srce izlazi iz drugog.
Fil:
12 zumanca umutiti sa 400 gr secera, dodati 2 dl mleka i skuvati na pari. Kada se ohladi, podeliti na dva dela. U jedan deo dodati 100 gr omeksale cokolade, a drugi ce ostati zut.
100 gr secera, 1 kesicu vanilin secera i 100 ml mleka staviti da provri i time popariti 300 gr mlevenih oraha.
Umutiti 2 putera i staviti po jednu trecinu u zuti fil ,braon fil i fil sa orasima.
Filovati : korica, fil sa orasima, korica, zuti fil, korica, braon fil.
Od Karigton torte dobicete vise fila sa cokoladom, nego kod Milena torte, pa sam ih ja premerila i podelila na dva jednaka dela.
Za ukrasavanje je potrebno oko 500 gr slaga u prahu, koristila sam taj nacin, jer nisam bas neki majstor za dekoraciju.
Za ukrasavanje je potrebno oko 500 gr slaga u prahu, koristila sam taj nacin, jer nisam bas neki majstor za dekoraciju.
Коментари
Постави коментар