Moji cupavci ili kokos kocke bez kokosa
Svako
od nas ima svoj recept za cupavce, jedan od starinskih recepata koje
smo sacuvali od zaborava. Ne volim kokos, pa sam ranije kocke valjala u
orahe. A sad sam nesto malo promenila, mozda vam se svidi, posebno onima
koji , kao ja, ne vole kokos.
Potrebno je:
100 g margarina
250 g secera
2 jajeta
300 g brasna
1 kesica praska za pecivo
250 ml mleka
Za fil:
150 g margarina
150 g secera
16 kasika mleka
200 g cokolade
pirincane pahuljice za valjanje kocki
Umutiti omeksali margarin sa secerom, zatim dodati jaja jedno po jedno, a onda brasno pomesano sa praskom za pecivo i mleko.
Ovo testo sam pekla u okrugloj tepsiji r-32, na papiru za pecenje, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, ali sam odmah po stavljanju testa u rernu smanjila temperaturu na 180 stepeni i ukljucila ventilator. Pekla sam oko 30-35 minuta i dobila sam odlicno testo, bez neravnina koje se javljaju kod masnih testa i dobro peceno, vazdusasto.
Ostaviti da se ohladi.
Ovog puta sam malo menjala, pa sam napravila dva fila za umakanje kocki, jedan od bele, a drugi od tamne cokolade.
Na laganoj vatri topiti margarin, secer, mleko i cokoladu. Ne mora da vri.
Testo iseci na kocke, umakati u cokoladni fil i valjati u pirincane pahuljice koje prethodno treba samleti u blenderu, ali bukvalno na sekund, da ostane krupno.
Uzivajte!
Potrebno je:
100 g margarina
250 g secera
2 jajeta
300 g brasna
1 kesica praska za pecivo
250 ml mleka
Za fil:
150 g margarina
150 g secera
16 kasika mleka
200 g cokolade
pirincane pahuljice za valjanje kocki
Umutiti omeksali margarin sa secerom, zatim dodati jaja jedno po jedno, a onda brasno pomesano sa praskom za pecivo i mleko.
Ovo testo sam pekla u okrugloj tepsiji r-32, na papiru za pecenje, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, ali sam odmah po stavljanju testa u rernu smanjila temperaturu na 180 stepeni i ukljucila ventilator. Pekla sam oko 30-35 minuta i dobila sam odlicno testo, bez neravnina koje se javljaju kod masnih testa i dobro peceno, vazdusasto.
Ostaviti da se ohladi.
Ovog puta sam malo menjala, pa sam napravila dva fila za umakanje kocki, jedan od bele, a drugi od tamne cokolade.
Na laganoj vatri topiti margarin, secer, mleko i cokoladu. Ne mora da vri.
Testo iseci na kocke, umakati u cokoladni fil i valjati u pirincane pahuljice koje prethodno treba samleti u blenderu, ali bukvalno na sekund, da ostane krupno.
Uzivajte!
Коментари
Постави коментар