Čordini puzici
Jos jedan recept iz Gastronomskog dnevnika Vokija Kostica, opet je u pitanju pita.
Potrebno je: 400g kora za pitu - 300g punomasnog sira - 3 jajeta - 1,5dcl ulja
Sir izgnječite i izmešajte sa 2 jajeta.
2 kore namažite uljem i razmažite pripremljen nadev. Ja sam u pakovanju imala 18 kora i na svaku trecu stavljala sam fil. Uvijte rolnu.
Zatim ponavljajte postupak (rolnu u rolnu) dok imate materijala.
Debelu rolnu zamrznite u zamrzivaču.
Secite kolutove 1,5 cm debljine. Ređajte u pleh pljoštimice. U sredinu
svakog parčeta napravite malo udubljenje u koje stavite deo umućenog
jajeta.
U prethodno zagrejanoj pećnici pecite 30 minuta na 200 stepeni.
Pecenu pitu pokrijte vlaznom krpom ili alu folijom da omeksa.
Uzivajte !
Potrebno je: 400g kora za pitu - 300g punomasnog sira - 3 jajeta - 1,5dcl ulja
Sir izgnječite i izmešajte sa 2 jajeta.
2 kore namažite uljem i razmažite pripremljen nadev. Ja sam u pakovanju imala 18 kora i na svaku trecu stavljala sam fil. Uvijte rolnu.
Zatim ponavljajte postupak (rolnu u rolnu) dok imate materijala.
Debelu rolnu zamrznite u zamrzivaču.
Secite kolutove 1,5 cm debljine. Ređajte u pleh pljoštimice. U sredinu
svakog parčeta napravite malo udubljenje u koje stavite deo umućenog
jajeta.
U prethodno zagrejanoj pećnici pecite 30 minuta na 200 stepeni.
Pecenu pitu pokrijte vlaznom krpom ili alu folijom da omeksa.
Uzivajte !
Коментари
Постави коментар