Brazilska piletina

U nasoj kuci se piletina rado jede. A i jeftinija je od drugog mesa :) , a i zdrava je.

Sastojci :
500 g belog pileceg mesa
1 glavica crnog luka
2 cesnja belog luka
so, biber, ulje
kukuruzno brasno za valjanje
1 casa kuvanog paradajza, domaceg od zimnice ili kupovnog ( ja sam koristila Tomatino )

Pilece meso iseci na vece trake.

Posoliti, pobiberiti i uvaljati u sitno iseckani crni i beli luk. Ostaviti ga da odstoji sat, dva.
Parcad mesa uvaljati u kukuruzno brasno i prziti na ulju. Izvaditi pzeno meso, pa u posudu za przenje naliti casu kuvanog paradajza i malo vode. Kad provri, vratiti meso, poklopiti i kratko dinstati da meso omeksa, oko pola sata.
Ja sam kao prilog imala tirolske jastucice, a lepo bi isao i pilav ili pire.
Prijatno ~





Коментари

Популарни постови са овог блога

Posna pizza za post na vodi

Kuvani griz kao posna poslastica

Posna baklava bez kora

Posna pita sa visnjama i grizom

Vocni kolac sa jagodama ili malinama