Pogaca kocka, kocka, kockica...
Imala
sam jednu prijateljicu sa neta, stariju od mene, koja je za svaki
recept koji je postavila govorila da je to naucila od svoje babe kad je
jos bila mala, a postavila je mnooogo recepata :)
E, to vam pricam zbog toga sto sam ja ovu pogacu pravila mnogo ranije nego sto se pojavila zu zu pogaca, ali stvarno :)
Kocka po kockica,pogaca...za mog muza i mene,a vi mozete praviti duplu meru,ako vam se svidi.
Potrebno je:
500 gr mekog belog psenicnog brasna
100 ml jogurta
150 ml mlakog mleka
1 jaje za testo i jos jedno za premazivanje
50 ml ulja
30 gr svezeg kvasca
1 kasicica secera
1 kasicica soli
oko 100 gr omeksalog margarina
Podmesiti kvasac u mlakom mleku sa kasicicom secera i malo brasna. Kad kvasac nadodje, zamesiti glatko testo sa brasnom, jajetom, jogurtom, u ljem
i solju. Testo podeliti na 6 jufki. Svaku jufku razviti u manju
koru, premazivati ih omeksalim margarinom i redjati jednu preko
druge. Zadnja se ne premazuje.
Razviti koru debljine oko 1 cm. Iseci je na trake, a trake na kockice.
Kockice redjati u tepsiju r-24 cm, onako neravnomerno, kako vam se svidi.
Ostaviti u tepsiji da pogaca naraste, oko 20-ak minuta. Peci u rerni 200 stepeni oko 20-30 min, zavisno od rerne.
E, to vam pricam zbog toga sto sam ja ovu pogacu pravila mnogo ranije nego sto se pojavila zu zu pogaca, ali stvarno :)
Kocka po kockica,pogaca...za mog muza i mene,a vi mozete praviti duplu meru,ako vam se svidi.
Potrebno je:
500 gr mekog belog psenicnog brasna
100 ml jogurta
150 ml mlakog mleka
1 jaje za testo i jos jedno za premazivanje
50 ml ulja
30 gr svezeg kvasca
1 kasicica secera
1 kasicica soli
oko 100 gr omeksalog margarina
Podmesiti kvasac u mlakom mleku sa kasicicom secera i malo brasna. Kad kvasac nadodje, zamesiti glatko testo sa brasnom, jajetom, jogurtom, u
Razviti koru debljine oko 1 cm. Iseci je na trake, a trake na kockice.
Kockice redjati u tepsiju r-24 cm, onako neravnomerno, kako vam se svidi.
Ostaviti u tepsiji da pogaca naraste, oko 20-ak minuta. Peci u rerni 200 stepeni oko 20-30 min, zavisno od rerne.
Коментари
Постави коментар