Puslica torta
Jedna od najstarijih verzija ove torte, a inace, licno volim sve torte sa koricama ovog tipa.
Sastojci za kore :
12 belanaca
600 g secera
2 kasicice sirceta
Sastojci za fil :
300 g mlevenih oraha
100 ml vrelog mleka
2 kasike secera
12 zumanaca
12 kasika secera
250 g putera ili margarina
200 g secera u prahu
4 kesica belog slaga
Umutiti 6 belanca uz postepeno dodavanje 300 g secera. Belanca treba da budu sveza i sobne temperature. Dobro su umucena kad mozete ciniju u kojoj su, da okrenete naopako. Na kraju dodati kasicicu sirceta. Masu rasporediti u malo veci pravougaoni pleh na papir za pecenje.
Peci na 150 stepeni oko sat vremena , ne otvarajuci rernu.
Ispeci dve ovakve kore.
Prvu koru odmah staviti na posluzavnik na kome cete oblikovati tortu.
Orahe popariti sa vrelim mlekom zasecerenim sa 2 kasike secera.
Zumanca umutiti sa secerom i skuvati na pari.
Margarin ili puter umutiti sa secerom u prahu.
Kad se filovi ohlade, sve sjediniti u jedan krem.
Na prvu koru naneti jednu polovinu krema, preko njeha staviti jednu kesicu umucenog slaga, a onda staviti drugu koru i drugu polovinu krema preko nje. Odozgo filovati preostalim slagom.
Sastojci za kore :
12 belanaca
600 g secera
2 kasicice sirceta
Sastojci za fil :
300 g mlevenih oraha
100 ml vrelog mleka
2 kasike secera
12 zumanaca
12 kasika secera
250 g putera ili margarina
200 g secera u prahu
4 kesica belog slaga
Umutiti 6 belanca uz postepeno dodavanje 300 g secera. Belanca treba da budu sveza i sobne temperature. Dobro su umucena kad mozete ciniju u kojoj su, da okrenete naopako. Na kraju dodati kasicicu sirceta. Masu rasporediti u malo veci pravougaoni pleh na papir za pecenje.
Peci na 150 stepeni oko sat vremena , ne otvarajuci rernu.
Ispeci dve ovakve kore.
Prvu koru odmah staviti na posluzavnik na kome cete oblikovati tortu.
Orahe popariti sa vrelim mlekom zasecerenim sa 2 kasike secera.
Zumanca umutiti sa secerom i skuvati na pari.
Margarin ili puter umutiti sa secerom u prahu.
Kad se filovi ohlade, sve sjediniti u jedan krem.
Na prvu koru naneti jednu polovinu krema, preko njeha staviti jednu kesicu umucenog slaga, a onda staviti drugu koru i drugu polovinu krema preko nje. Odozgo filovati preostalim slagom.
Коментари
Постави коментар