Puslica torta

Jedna od najstarijih verzija ove torte, a inace, licno volim sve torte  sa koricama ovog tipa.
Sastojci za kore :
12 belanaca
600 g secera
2 kasicice sirceta

Sastojci za fil :
300 g mlevenih oraha
100 ml vrelog mleka
2 kasike secera
12 zumanaca
12 kasika secera
250 g putera ili margarina
200 g secera u prahu
4 kesica belog slaga

Umutiti 6 belanca uz postepeno dodavanje 300 g secera. Belanca treba da budu sveza i sobne temperature. Dobro su umucena kad mozete ciniju u kojoj su, da okrenete naopako. Na kraju dodati kasicicu sirceta. Masu rasporediti u malo veci pravougaoni pleh na papir za pecenje.
Peci na 150 stepeni oko sat vremena  , ne otvarajuci rernu.
Ispeci dve ovakve kore.
Prvu koru odmah staviti na posluzavnik na kome cete oblikovati tortu.
Orahe popariti sa vrelim mlekom zasecerenim sa 2 kasike secera.
Zumanca umutiti sa secerom i skuvati na pari.
Margarin ili puter umutiti sa secerom u prahu.
Kad se filovi ohlade, sve sjediniti u jedan krem.
Na prvu koru naneti jednu polovinu krema, preko njeha staviti jednu kesicu umucenog slaga, a onda staviti drugu koru i drugu polovinu krema preko nje. Odozgo filovati preostalim slagom.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Posna pizza za post na vodi

Posna baklava bez kora

Kuvani griz kao posna poslastica

Posna pita sa visnjama i grizom

Posna lisnata pogaca od uvijenih spirala / Fasting puff cake of twisted spiral