Pituljice sa filom od sira i premazom od pavlake
Ovaj recept sam dobila od moje drage ujne, Vojvodjanke, majstorice za pite.
Potrebno je:
1 casa kisele vode /200ml/
1 soljica ulja /100-150ml/
1/2 kg sira
2 jaja
1/2 praska za pecivo
1/2 kg kora za pitu
1 casa kisele pavlake
1 jaje
Umutiti viljuskom 2 jaja, dodati sir, kiselu vodu, ulje i prasak za pecivo. Dobro izmesati.
Kore podeliti brojcano na dva dela ( ako u pakovanju ima 20 komada, na po 10 kom.) Premazivati filom svaku , ako su punije, ili svaku drugu, ako su tanje. Uviti u rolat. Od ove kolicine dobicete dva rolata. Staviti rolate u zamrzivac da se stegnu , a onda seci na parcad od oko 2cm sirine, a mozete i sire ako volite. Redjati u pleh.
Umutiti jaje i dodati kiselu pavlaku. Ovom smesom premazivati pituljice.
Peci u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, oko 30 minuta.
Sluziti sa jogurtom. Pituljice su izuzetno meke i vazdusaste.
Rolate mozete drzati zamrznute i po potrebi izvaditi da se malo opuste pre secenja i pecenja, stoga je ovaj recept i vrlo praktican i "zahvalan" za iznenadne goste.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар