Ruzice


Recept je od moje prije. Svrstala bih ga u "Bakine kolace", tako je starinski, a to volim. Zgodno je da uz ovakve kolacice i kaficu sednete sa komsikom i prijateljicom i...ogovarate, naravno. :)

Potrebno je za testo:

200 gr svinjske masti

3 kasike secera

2 zumanca

1 celo jaje

1 soljica mleka /150 ml/

400 gr brasna

20-30 gr svezeg kvasca

Potrebno je za fil:

2 belanca

150 gr secera

100 gr oraha

kora od limuna

2 stangle cokolade

prah secer za valjanje

 
Podmesiti kvasac u toplom mleku sa kasicicom secera i malo brasna. Penasto umutiti mast, pa dodati secer, mutiti jos malo, a onda dodati brasno, nadosli kvasac, zumanca i jaje. Dobro izraditi testo. Ako vam se ucini premekano, /a to zavisi od masti/, dodajte jos malo brasna. Pokriti testo i ostaviti da odstoji, dok pripremite fil.

Umutiti 2 belanca sa 150 gr secera, 100 gr oraha, omeksalom cokoladom i narendanom korom od limuna.

Od testa odvajati male kuglice velicine oraha. Na dlanu oblikovati krugove, stvljati u sredinu po pola kasicice fila i zatvarati ih.

 Peci u rerni na 200 stepeni oko 15 minuta.

Za sluzenje valjati u prah secer.



U nedostatku svinjske masti mozete koristiti puter ili margarin.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Posna pizza za post na vodi

Posna baklava bez kora

Kuvani griz kao posna poslastica

Posna pita sa visnjama i grizom

Posna lisnata pogaca od uvijenih spirala / Fasting puff cake of twisted spiral