Ruzice
Recept je od moje prije. Svrstala bih ga u "Bakine kolace", tako je starinski, a to volim. Zgodno je da uz ovakve kolacice i kaficu sednete sa komsikom i prijateljicom i...ogovarate, naravno. :)
Potrebno je za testo:
200 gr svinjske masti
3 kasike secera
2 zumanca
1 celo jaje
1 soljica mleka /150 ml/
400 gr brasna
20-30 gr svezeg kvasca
Potrebno je za fil:
2 belanca
150 gr secera
100 gr oraha
kora od limuna
2 stangle cokolade
prah secer za valjanje
Podmesiti kvasac u toplom mleku sa kasicicom secera i malo brasna. Penasto umutiti mast, pa dodati secer, mutiti jos malo, a onda dodati brasno, nadosli kvasac, zumanca i jaje. Dobro izraditi testo. Ako vam se ucini premekano, /a to zavisi od masti/, dodajte jos malo brasna. Pokriti testo i ostaviti da odstoji, dok pripremite fil.
Umutiti 2 belanca sa 150 gr secera, 100 gr oraha, omeksalom cokoladom i narendanom korom od limuna.
Od testa odvajati male kuglice velicine oraha. Na dlanu oblikovati krugove, stvljati u sredinu po pola kasicice fila i zatvarati ih.
Peci u rerni na 200 stepeni oko 15 minuta.
Za sluzenje valjati u prah secer.
U nedostatku svinjske masti mozete koristiti puter ili margarin.
Коментари
Постави коментар