Pizza na moj nacin
Retko ko da ne voli da jede pizzu, a moji muskarci, (sin i muz), vole kad ima dosta testa, ja bih to nazvala pogaca pizza.
Potrebno je 400 g brasna
250 ml mlake vode ( moze mleko, a moze i pola vode, pola mleka )
20 g svezeg kvasca
30 ml ulja
1 kasicica soli
Napraviti udubljenje u brasnu, izmrviti kvasac, preko staviti kasicicu secera, a po ivicama brasna so i zamesiti testo sa mlakom vodom. Na polovini mesenja dodati ulje i dobro izraditi testo da pocne da se odvaja od ruku i od zida posude.
Pokriti i ostaviti da naraste.
Za to vreme spremiti nadev za pizzu.
1 solju paradajza iz flase od zimnice skuvati sa 1 kasikom brasna, 1-2 kasika ulja, 1 kasicicom aleve paprike i na kraju dodati origano. Za ovaj sos mozete koristiti i svez paradajz.
Narendati salamu i kackavalj na krupnoj strani rendeta.
Izmrviti sir, ako nemate sitan sir.
Iseckati sampinjone na listice (ako niste kupili narezane).
Premesiti naraslo testo i rasklagijati na krug velicine oko 30 cm. Staviti u tepsiju r-30cm, premazati sosom, pa naneti salamu, preko nje sitan sir, kackavalj i sampinjone.
Peci na 220 stepeni oko 15-20 minuta.
Uzivajte!
Potrebno je 400 g brasna
250 ml mlake vode ( moze mleko, a moze i pola vode, pola mleka )
20 g svezeg kvasca
30 ml ulja
1 kasicica soli
Napraviti udubljenje u brasnu, izmrviti kvasac, preko staviti kasicicu secera, a po ivicama brasna so i zamesiti testo sa mlakom vodom. Na polovini mesenja dodati ulje i dobro izraditi testo da pocne da se odvaja od ruku i od zida posude.
Pokriti i ostaviti da naraste.
Za to vreme spremiti nadev za pizzu.
1 solju paradajza iz flase od zimnice skuvati sa 1 kasikom brasna, 1-2 kasika ulja, 1 kasicicom aleve paprike i na kraju dodati origano. Za ovaj sos mozete koristiti i svez paradajz.
Narendati salamu i kackavalj na krupnoj strani rendeta.
Izmrviti sir, ako nemate sitan sir.
Iseckati sampinjone na listice (ako niste kupili narezane).
Premesiti naraslo testo i rasklagijati na krug velicine oko 30 cm. Staviti u tepsiju r-30cm, premazati sosom, pa naneti salamu, preko nje sitan sir, kackavalj i sampinjone.
Uzivajte!
Коментари
Постави коментар