Rolat sa dzemom od brusnica


Ovaj recept posvecujem mom suprugu koji voli jednostavne kolace.



Potrebno je:

5 jaja

5 kasika secera

4 kasika brasna

1 kasika ulja

1 kasicica praska za pecivo

dzem od brusnica

Odvojiti belanca od zumanaca. Posebno umutiti belanca sa secerom, pa dodati zumanca, brasno sa praskom za pecivo i ulje. Peci na papiru za pecenje kolaca, u plehu od sporeta koji se prvo pomaze uljem i pobrasni. Moj pleh je dimenzija 32 x 42cm. Rernu zagrejati na 200 stepeni i peci oko 15-20 minuta, ako je rerna sa ventilatorom ili koji minut duze, ako nije.



Pecen patispanj odmah izruciti na cistu krpu i uviti u rolat.
 Kad se prohladi, premazati dzemom od brusnica i opet uviti u rolat. Odozgo se moze posuti secerom u prahu ili ukrasiti kako umete i zelite.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Posna pizza za post na vodi

Posna baklava bez kora

Kuvani griz kao posna poslastica

Posna pita sa visnjama i grizom

Posna lisnata pogaca od uvijenih spirala / Fasting puff cake of twisted spiral