Micine tulumbe


Retko pravim tulumbe, iako ih volimo, jer nisam bas vesta sa njima, ali ove su mi bile odlicne. Recept je od Milice Marjanovic, moje prijateljice.


Sastojci :
500 ml vode
150 ml ulja
400 g brasna
6-7 jaja
1 kasicica praska za pecivo
1.3 kg secera
1 limun
1 l vode

 Šećer i vodu staviti da provri pa kuvati 5-6 minuta. Dodati jedan limun isečen na kriške i kuvati još par minuta. Ostaviti da se ohladi.
Vodu i ulje staviti da provri. Sipati mesavinu brašna i praška za pecivo i brzo mešati dok se ne napravi kugla testa, koje se odvaja od stranica šerpe. Ostaviti da se ohladi.
U hladno testo dodavati jedno po jedno jaje i mutiti mikserom sa spiralnim produžecima. Broj jaja zavisi od veličine jaja. Ako su jaja veća staviti 6, a ako su manja, 7.
Kada je testo lepo umućeno, onako da pucketa, puniti špric za tulumbe i pržiti na ulju. Temperatura ulja ne sme biti previsoka, jer će tulumbe goreti, a sredina neće biti pečena. Na ovaj način će tulumbe biti šuplje, baš kakve treba da budu. Znači, pržiti ih na umerenoj temperaturi.
Pržene tulumbe vruće spuštati u hladan sirup.


Коментари

Популарни постови са овог блога

Posna pizza za post na vodi

Posna baklava bez kora

Kuvani griz kao posna poslastica

Posna pita sa visnjama i grizom

Posna lisnata pogaca od uvijenih spirala / Fasting puff cake of twisted spiral