Piroske koje se peku


Meni se svidelo, mozda ce i vama.

Potrebno je:

300 g brasna

1 kasicica soli

120 g margarina

1 kasika ulja

1 jaje i jos jedno za premazivanje

malo vode (2-3 kasike)

sir za nadev

U brasno dodati omeksali margarin, ulje, so i jaje. Testo dobro izraditi rukom, dodati vodu tek da bude malo mekse, pokriti i ostaviti da stoji oko 1 sat.

Razviti oklagijom, seci komade 8 x 8 cm, u sredinu staviti nadev, preklapati testo, prvo krajeve, pa uviti u rolnicu.

Premazati umucenim jajetom, redjati na pleh na papir za pecenje i peci na 200 stepeni oko 20 minuta.
 
Ja sam stavljala sir, a po originalnom receptu iz kuvara Testa od Radmile Petkovic, nadev je od sunke, crnog luka i bibera i ne prave se rolnice, vec se testo samo preklopi preko nadeva. Vi mozete kako vam se svidi.




Коментари

Популарни постови са овог блога

Posna pizza za post na vodi

Posna baklava bez kora

Kuvani griz kao posna poslastica

Posna pita sa visnjama i grizom

Posna lisnata pogaca od uvijenih spirala / Fasting puff cake of twisted spiral