Voz torta


Nemojte me pitati zasto se torta tako zove, tako sam davno dobila recept i to je to. Znam da je mnogi zovu Metarski kolac ili kolac na metar.

Potrebno je:

6 jaja

250gr secera

250gr brasna

100ml ulja

150ml hladne vode

1/2 kesice praska za pecivo

2 jelovske kasike kakaoa

Za krem:

2 kesice pudinga od vanile

600ml mleka

80gr secera

2 kesice vanilin secera

1 margarin ili 1 puter

200 gr secera u prahu.

Za preliv:

200 gr cokolade za mesenje

100gr margarina

100 gr secera

1 mala kafena soljica mleka

1 kasika ulja



6 žumanaca umutiti sa 250 g šećera, 100 g ulja, 150 ml hladne vode. 250 g brašna pomešati sa 1/2 praška za pecivo i dodati u prethodno izmućenu masu. Na kraju dodati 6 umućenih belanaca i lagano promešati. Podeliti masu na dva jednaka dela. U jednu polovinu staviti kakao. Peći u rebrastom plehu na 200C oko 30-35 min. Ohlađeno pečeno testo seći po rebrima.

 
Fil: 2 kesice pudinga skuvati u 600 ml mleka sa 80 g šećera i 2 kesice vanile. Umutiti paklu margarina sa 200 g šećera u prahu, sjediniti sa ohlađenim pudingom i filovati žuto, braon parče i tako redom da se dobiju dva reda od po 25 parčeta.

 
Preliv: 200 g čokolade za mesenje, 100 g margarina, 100 g šećera, 1 mala šoljica mleka, 1 kašika ulja. Topi se i preliva se torta,ali sacekati da se preliv malo prohladi.

 Za posluzivanje.torta se sece ukoso.


Коментари

Популарни постови са овог блога

Posna pizza za post na vodi

Posna pita sa visnjama i grizom

Kuvani griz kao posna poslastica

Posni kolac sa visnjama

Posna baklava bez kora