Pljeskavice od rostiljskog mesa
Opet mi sa juga Srbije
, poznati smo po izvrsnom rostiljskom mesu od koga je lako napraviti
dobre pljeskavice. Recept dobar za mlade domacice i zaposlene zene.
Potrebno je:
500 g rostiljskog mesa
1 mala glavica crnog luka ili 1 struk mladog crnog luka
1 malo parce kackavalja (20-30 g)
ljuta tucana crvena paprika(ako volite)
Crni luk sitno iseckati i dodati u meso. Narendati kackavalj na krupno, dodati papriku ako volite i meso dobro izraditi rukama. Ostaviti malo da odstoji. Podeliti na 8 dela i oblikovati pljeskavice.
Mozete ih peci, naravno, na rostilju, a mozete ih i prziti na rostiljskom tiganju ili u nekom drugom kvalitetnom tiganju, bez mnogo masnoce.
A sto su dobre u tortiljama!
Potrebno je:
500 g rostiljskog mesa
1 mala glavica crnog luka ili 1 struk mladog crnog luka
1 malo parce kackavalja (20-30 g)
ljuta tucana crvena paprika(ako volite)
Crni luk sitno iseckati i dodati u meso. Narendati kackavalj na krupno, dodati papriku ako volite i meso dobro izraditi rukama. Ostaviti malo da odstoji. Podeliti na 8 dela i oblikovati pljeskavice.
Mozete ih peci, naravno, na rostilju, a mozete ih i prziti na rostiljskom tiganju ili u nekom drugom kvalitetnom tiganju, bez mnogo masnoce.
A sto su dobre u tortiljama!
Коментари
Постави коментар