Medenjaci
Ovaj
recept posvecujem mojoj dragoj FB prijateljici Zoki, jer
sam medenjake pravila modlicama koje mi je ona jednom prilikom poslala
kao mali znak paznje i naklonosti. Inace, recepata za medenjake ima
dosta, ali mi se ovaj dopao zbog nekih sastojaka, pa zelim sa vama da ga
podelim. Recept je iz casopisa "Dobra hrana".
Potrebno je:
500 g brasna
1 kasicica sode bikarbone
170 g margarina
130 g secera u prahu
2 jajeta
150 g meda
1 kasika cimeta
1/2 kasicice muskatnog oraha
1/2 kasicice djumbira
Za dekoraciju:
200 g cokolade za mesenje, 1 kasika ulja
200 g secera u prahu
malo vode i nekoliko kapi limuna
Umutiti mikserom margarin, dodati secer u prahu, izmiksati, pa dodati jaja, izmiksati i dodati med, pa sve zajedno jos malo umutiti.
Posebno smesati suve sastojke, dodati u umucenu smesu i dalje mesiti rucno.
Kad se dobije glatko testo, razviti ga oklagijom do debljine oko 1cm i modlama vaditi zeljene figure.
Peci u plehu na papiru za pecenje u rerni na 200 step. oko 15 min.
Potrebno je:
500 g brasna
1 kasicica sode bikarbone
170 g margarina
130 g secera u prahu
2 jajeta
150 g meda
1 kasika cimeta
1/2 kasicice muskatnog oraha
1/2 kasicice djumbira
Za dekoraciju:
200 g cokolade za mesenje, 1 kasika ulja
200 g secera u prahu
malo vode i nekoliko kapi limuna
Umutiti mikserom margarin, dodati secer u prahu, izmiksati, pa dodati jaja, izmiksati i dodati med, pa sve zajedno jos malo umutiti.
Posebno smesati suve sastojke, dodati u umucenu smesu i dalje mesiti rucno.
Kad se dobije glatko testo, razviti ga oklagijom do debljine oko 1cm i modlama vaditi zeljene figure.
Peci u plehu na papiru za pecenje u rerni na 200 step. oko 15 min.
Otopiti cokoladu, dodati u nju kasku ulja i pecene medenjake utapati samo sa jedne, gornje strane u cokoladu.
Dobro izmesati secer u prahu sa malo mlake vode i dodati nekoliko kapi limuna, pa jedan deo medenjaka umakati u dobijenu glazuru.
Коментари
Постави коментар