Moj lepi cvetni hleb

Kombinacija pogace i nasih seoskih kravajcica, dobila sam fin hleb, mek kao dusa :)

Sastojci ;
600 g brasna
30 g svezeg kvasca
1 kasicica soli
1 kasicica secera
400 ml mlake vode
50 ml ulja
margarin

Zamesiti testo od navedenih sastojaka ( osim margarina ), pokriti i ostaviti da naraste. Vec sam vise puta opisivala postupak zamesivanja testa, da se ne ponavljam. :)
Kad testo udvostruci svoju masu, premesiti ga, odvojiti cetvrtinu testa, a ostatak podeliti na 8 loptica.
Cetvrtinu testa koju  ste ostavili, podeliti na dva dela. Od jednog dela razviti krug za tepsiju precnika 24 cm i staviti ga na papir za pecenje.
Poredjati 8 loptica u tepsiju, a krug zasecite na 8 delova kao na slici.
Loptice premazati topljenim margarinom, pa preko svake prebaciti po jedan trougao iz kruga sa dna tepsije. U sredinu tepsije sad staviti polovinu od prve cetvrtine testa koju smo odvojili u pocetku.
Pokriti tepsiju i ostaviti hleb da naraste. Kad "napuni" tepsiju, premazati ga ceo topljenim margarinom.

Peci na 200 stepeni oko 40 minuta.
Peceni hleb ponovo premazati topljenim margarinom, tako cete dobiti hrskave korice.
I ne prejedajte se kao sto to radi moj muz :)



 

Коментари

Популарни постови са овог блога

Posna pizza za post na vodi

Posna baklava bez kora

Kuvani griz kao posna poslastica

Posna pita sa visnjama i grizom

Posna lisnata pogaca od uvijenih spirala / Fasting puff cake of twisted spiral