Taljatele u sosu od sampinjona
Lagani obrok, pravila sam po receptu sa linka :
http://zena.blic.rs/ recepti/Testenine/6307/ Taljatele-u-kari-sosu-od-pe curaka-i-belog-mesa
Nisam stavljala crni luk i stavila sam jednu kasiku senfa i jednu kasicicu karija, a ostalo sam po receptu. Preporucujem, prijatan i brzi obrok, a recept vam prenosim u celosti:
Sastojci:
- 500 gr. tagliatella (ili neke druge testenine po izboru)
- 1 glavica crnog luka srednje veličine
- 500 gr. pilećeg belog mesa
- 500 gr. pečuraka (po želji - šampinjoni, bukovače ili...)
- 4 supene kašike senfa
- 3 kafene kašičice karija u prahu
- ulje ili maslac za prženje
- so i biber po ukusu
- 200 ml. kisele pavlake (može i slatka - po ukusu)
Uputstvo za pripremu:
Meso iseckati na sitne kockice, premazati senfom i posuti karijem. Ostaviti malo da odstoji (dok ljuštite i seckate pečurke i luk).
Sitno iseckan luk propržiti u dubljem sudu, tako da dobije zlatno žutu boju, pa zatim dodati prethodno pripremljeno meso. Smanjiti temperaturu i pržiti meso dok ne porumeni, a zatim dodati pečurke. Posoliti i pobiberiti po ukusu, poklopiti sud i ostaviti sos da se krčka uz povremeno mešanje. Za to vreme obariti i ocediti tagliatelle. Kada tečnost ispari skloniti sos sa ringle i umešati pavlaku.
Preliti tagliatelle pripremljenim sosom i služiti toplo.
Prijatno:)))!
http://zena.blic.rs/
Nisam stavljala crni luk i stavila sam jednu kasiku senfa i jednu kasicicu karija, a ostalo sam po receptu. Preporucujem, prijatan i brzi obrok, a recept vam prenosim u celosti:
Sastojci:
- 500 gr. tagliatella (ili neke druge testenine po izboru)
- 1 glavica crnog luka srednje veličine
- 500 gr. pilećeg belog mesa
- 500 gr. pečuraka (po želji - šampinjoni, bukovače ili...)
- 4 supene kašike senfa
- 3 kafene kašičice karija u prahu
- ulje ili maslac za prženje
- so i biber po ukusu
- 200 ml. kisele pavlake (može i slatka - po ukusu)
Uputstvo za pripremu:
Meso iseckati na sitne kockice, premazati senfom i posuti karijem. Ostaviti malo da odstoji (dok ljuštite i seckate pečurke i luk).
Sitno iseckan luk propržiti u dubljem sudu, tako da dobije zlatno žutu boju, pa zatim dodati prethodno pripremljeno meso. Smanjiti temperaturu i pržiti meso dok ne porumeni, a zatim dodati pečurke. Posoliti i pobiberiti po ukusu, poklopiti sud i ostaviti sos da se krčka uz povremeno mešanje. Za to vreme obariti i ocediti tagliatelle. Kada tečnost ispari skloniti sos sa ringle i umešati pavlaku.
Preliti tagliatelle pripremljenim sosom i služiti toplo.
Prijatno:)))!
Коментари
Постави коментар