Žarkoje na srpski nacin
Moj
muz je u Rusiji jeo zarkoje, ispricao mi sastojke, ja malo guglala po
netu i napravila neki mix koji mozda i nije zarkoje, ali bio je pravo
bogatstvo ukusa i mirisa.
Potrebno je:
Dve vrste mesa po 300 g (ja sam koristila svinjsko i junece bez kostiju, naravno)
1 glavica crnog luka
2-3 sargarepe
3-4 krompira
1 tikvica
300 g svezih sampinjona
1 solja (za belu kafu) paradajza iz flase (zimnica)
1/2 solje graska
2-3 paprike iz tursije
1 suva ljuta papricica (ako volite)
2-3 cesnja belog luka sitno iseckanog
500 ml govedeg bujona od kocke za supu
Zacini: suvi zacin, so, biber, origano, mlevena crvena slatka paprika i ljuta paprika
1 casa kisele pavlake (200 g)
1 jaje
Meso iseci na kockice i proprziti na ulju u dubljem tiganju (voku) da dobije zlacanu boju. Izvaditi meso.
Glavicu crnog luka sitno iseckati i prziti na ulju u kom se przilo meso, dok ne porumeni. Vratiti meso. Sargarepu iseci na kolutove, krompir na kockice, tikvicu na kolutove ili narendati, papriku iz tursije na kolutove, sampinjone na listice i tim redom dodavati jedno po jedno, ukljucujuci i grasak.
Kad uvri voda od povrca, naliti bujonom i staviti sve navedene zacine u kolicini po ukusu.
Kada se sve prokuva 15-ak minuta, prebaciti u ovalni zemljani sud, naneti pavlaku sa umucenim jajetom i staviti u rernu zagrejanu na 200 st. da se zapece i dobije lepu boju.
Ne znam da li je ovo zarkoje, ali nisam omanula sto se ukusa tice.
Potrebno je:
Dve vrste mesa po 300 g (ja sam koristila svinjsko i junece bez kostiju, naravno)
1 glavica crnog luka
2-3 sargarepe
3-4 krompira
1 tikvica
300 g svezih sampinjona
1 solja (za belu kafu) paradajza iz flase (zimnica)
1/2 solje graska
2-3 paprike iz tursije
1 suva ljuta papricica (ako volite)
2-3 cesnja belog luka sitno iseckanog
500 ml govedeg bujona od kocke za supu
Zacini: suvi zacin, so, biber, origano, mlevena crvena slatka paprika i ljuta paprika
1 casa kisele pavlake (200 g)
1 jaje
Meso iseci na kockice i proprziti na ulju u dubljem tiganju (voku) da dobije zlacanu boju. Izvaditi meso.
Glavicu crnog luka sitno iseckati i prziti na ulju u kom se przilo meso, dok ne porumeni. Vratiti meso. Sargarepu iseci na kolutove, krompir na kockice, tikvicu na kolutove ili narendati, papriku iz tursije na kolutove, sampinjone na listice i tim redom dodavati jedno po jedno, ukljucujuci i grasak.
Kad uvri voda od povrca, naliti bujonom i staviti sve navedene zacine u kolicini po ukusu.
Kada se sve prokuva 15-ak minuta, prebaciti u ovalni zemljani sud, naneti pavlaku sa umucenim jajetom i staviti u rernu zagrejanu na 200 st. da se zapece i dobije lepu boju.
Ne znam da li je ovo zarkoje, ali nisam omanula sto se ukusa tice.
Коментари
Постави коментар