Krempite sa dve kore

Recept je iz casopisa Kremasti kolaci. Ispostavilo se da je odlican,nista nisam menjala,a dobila sam kolace koji me podsecaju na detinjstvo,kada smo u jedinoj poslasticari u gradu jeli ovu divnu poslasticu.

Potrebno je:

8 jaja

30 kasika secera

5 kasika mekog brasna

2 kasike ulja

4 pudinga od vanile

3 kesice vanilin secera

1l vode

prah secer za posipanje


Kora:

1 celo jaje i 3 zumanca umutiti sa 5 kasika secera. Dodati polovinu brasna i kasiku ulja. Pleh 22x35 cm pouljiti i pobrasniti, staviti papir za pecenje, sipati masu i peci koru oko 15minuta na 200 stepeni. Pecenu koru izruciti na podlogu posipanu kristal secerom. Na isti nacin napraviti i drugu koru, ali je ostaviti u plehu.

Krem:

Skuvati sirup od 20 ravnih kasika secera sa soljicom vode. Umutiti sne od 6 belanaca dodajuci kasiku po kasiku sirupa. 4 pudinga od vanile i vanilin secer skuvati u 1l vode. U umucena belanca dodavati i vruc puding kasiku po kasiku. Masu izruciti u pleh u kome je kora i prekriti drugom korom. Ostaviti da se prohladi, a onda u frizider jos nekoliko sati. Za posluzivanje posuti prah secerom.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Posna pizza za post na vodi

Posna baklava bez kora

Kuvani griz kao posna poslastica

Posna pita sa visnjama i grizom

Posna lisnata pogaca od uvijenih spirala / Fasting puff cake of twisted spiral