Posne cimet rolnice / Cinnamon rolls
Cimet rolnice su vrlo u "modi" medju evropskim receptima, a u traganju za posnim receptima, nabasala sam na jedan iz naseg Kurira koji je mrsan, ali je bio najzgodniji za transformaciju.
Testo
- 300 ml vode
- 50 g margarina
- 600 g brašna
- 50 g šećera
- malo soli
- 30 g svezeg kvasca
Fil
- 50 g margarina
- 100 g šećera
- 2 kašike cimeta
Preliv
- 200 g šećera u prahu
- 2 kašike soka od limuna
- 1 kašika vode
Priprema
Zamesite testo od svih sastojaka i ostavite ga da nadođe. Kada udvostruči svoju masu, razvijte ga da bude malo tanje nego za krofne. Namažite ga otopljenim margarinom, pospite mešavinom šećera i cimeta, pa smotajte u rolat.
Zatim ga isecite na 2 cm širine, poređajte u nauljenu tepsiju, prekrijte čistom krpom i ponovo ostavite da nadođe.
Rolnice pecite na 180 stepeni dok ne porumene (oko 30 minuta ), a u međuvremenu sjedinite šećer u prahu, limunov sok i mleko. Kašikom uzimajte tu smesu i sipajte je na svaku rolnicu. Poslužite mlako ili hladno.
Prelepe su :)
Коментари
Постави коментар