Cufte u paradajz sosu


Cuftice...i njih nekad nisam volela, ali kad sam pocela da ih pravim po svom ukusu, to je bila druga prica. U stvari, masu za cufte pravim na isti nacin kao za fasirane snicle.

Potrebno je:

500 g mesanog mlevenog mesa

1 glavica crnog luka

2-3 cena belog luka

1 deblje parce starog hleba

1 jaje

so, biber, suvi zacin, mlevena paprika, satka i ljuta

Za sos:

Paradajz iz flase od zimnice ili svez paradajz

1 kasika brasna

malo ulja

malo kecapa

origano

1 kasicica slatke crvene paprike


Crni i beli luk izblendirati u blenderu i dodati mlevenom mesu.

Hleb natopiti u hladnoj vodi, pa ga rukama dobro iscediti i izmrviti na mleveno meso. Dodati sve zacine i dobro umesiti.

Praviti cufte zeljene velicine.

Prziti ih na ulju.

 Sos obicno spremam od paradajza iz flase za zimnicu. Stavim oko pola flase da provri, dodam malo ulja, kasiku brasna i kasicicu aleve paprike i malo origana. Posle 10-ak minuta vrenja, sos je gotov.
 Przene cufte stavim u sos "da prebace kljuc", i sluzim uz pire od krompira.

Prijatno !

Коментари

Популарни постови са овог блога

Posna pizza za post na vodi

Posna baklava bez kora

Kuvani griz kao posna poslastica

Posna pita sa visnjama i grizom

Posna lisnata pogaca od uvijenih spirala / Fasting puff cake of twisted spiral