Cufte u paradajz sosu
Cuftice...i njih nekad nisam volela, ali kad sam pocela da ih pravim po svom ukusu, to je bila druga prica. U stvari, masu za cufte pravim na isti nacin kao za fasirane snicle.
Potrebno je:
500 g mesanog mlevenog mesa
1 glavica crnog luka
2-3 cena belog luka
1 deblje parce starog hleba
1 jaje
so, biber, suvi zacin, mlevena paprika, satka i ljuta
Za sos:
Paradajz iz flase od zimnice ili svez paradajz
1 kasika brasna
malo ulja
malo kecapa
origano
1 kasicica slatke crvene paprike
Crni i beli luk izblendirati u blenderu i dodati mlevenom mesu.
Hleb natopiti u hladnoj vodi, pa ga rukama dobro iscediti i izmrviti na mleveno meso. Dodati sve zacine i dobro umesiti.
Praviti cufte zeljene velicine.
Prziti ih na ulju.
Sos obicno spremam od paradajza iz flase za zimnicu. Stavim oko pola flase da provri, dodam malo ulja, kasiku brasna i kasicicu aleve paprike i malo origana. Posle 10-ak minuta vrenja, sos je gotov.
Przene cufte stavim u sos "da prebace kljuc", i sluzim uz pire od krompira.
Prijatno !
Коментари
Постави коментар