Musaka sa krompirom i mlevenim mesom
Klasican recept za musaku, samo sam smanjila kolicinu krompira.
Potrebno je:
oko 500 g krompira
500 g mesanog mlevenog mesa
1 glavica crnog luka
ulje
so, biber, origano, mlevena crvena paprika, suvi zacin
1 jaje
mleko
Glavicu luka naseckati i upziti na ulju. Da ne bi bilo suza, glavica luka neka odstoji u hladnoj vodi, a ako nemate vremena, naizmenico ispod slavine, hladna-vruca voda .
Kad se luk uprzi, dodati mleveno meso i prziti dok ne izgubi crvenu boju. Dodati zacine (kolicina po ukusu), ja stavljam jednu kasicicu soli, jedbu kasicicu suvog zacina, na vrh noza bibera i po jednu kasicicu origana i mlevene paprike.
Krompir ocistiti i izrezati na tanke kolutove.
U sud u koji cete spremati musaku, na pouljeno dno poredjati krompir, da malo naleze jedan na drugi.
Sipati mleveno meso preko njega.
Odozgo pokriti krompirom.
Umutiti jaje u jelovskom tanjiru i sipati mleko , malo manje od ivice tanjira.
Preliti musaku.
Peci u rerni na 200 st. oko 45 min. ili dok ne uvri tecnost i ne dobije lepu pokoricu i boju.
Nije tesko, prijatno!
Коментари
Постави коментар