Lazna lazanja
Ovo je nesto sto moja cera i ja mnogo volimo da jedemo. Mi smo izbacile iz originalnog recepta za lazanju sve sto nam se ne dopada, a dodale neke dodatke po svom ukusu.
Potrebno je:
250 g cevaste testenine
200 g mlevenog mesa
200 g salame /po izboru/
200 g sira ili kackavalja ili kombinovano
100gr kecapa
origano
mala glavica crnog luka
ulje
Obariti testeninu u posoljenoj vodi u koju ste dodali i nekoliko kapi ulja, da se rezanci ne bi slepili. Obarene rezance ocediti ,staviti u cediljku i preliti hladnom vodom.
Na zagrejanom ulju isprziti malu glavicicu sitno isecenog crnog luka i dodati mleveno meso da se i ono przi. Kad se meso proprzi, posoliti, dodati origano i kecap.
U podmazani sud redjati polovinu rezanaca, preko njih polovinu mlevenog mesa, preko mesa redjati salamu narendanu na krupnoj strani rendeta, a preko salame, sir ili kackavalj ili kombinovano, takodje narendano. Sve to ponoviti jos jednom, posuti origanom i peci u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, 15-20 min.
Prijatno :)
Коментари
Постави коментар