Najmekse big kifle sa sirom
Jos jedne kifle, koje su, inace, moje ljubimice. Recept sam videla u casopisu "Hrana i vino", malo sam ga promenila, jer je kolicina tecnih sastojaka bila mnogo veca u odnosu na brasno, pa sam morala da dodam prilicno brasna. Na fejsu sam vec objavila ovaj recept i bilo je primedbi u vezi toga, tako da sada donosim preradjen recept.
Potrebno je:
1 kg brasna
500 ml mleka
3 jaja i jos jedno za premazivanje
100 ml ulja
200 ml jogurta
1 svez kvasac
1 kasicica secera
2 kasicice soli
sir za fil
oko 150 gr margarina
Podmesiti kvasac u mlakom mleku sa kasicicom secera i malo brasna. Kad kvasac nadodje, zamesiti testo sa brasnom, jajima, uljem, jogur tom i solju .Po potrebi dodati jos brasna, ali testo svakako treba da bude meko. Pokriti i ostaviti testo da naraste.
Naraslo testo premesiti i podeliti na 32 jufkice. Od svake jufkice oklagijom razviti elipsu.Svaku koru zaseci na vise mesta kao na slici. Na neiseceni deo kore stavljati sir i zavijati kifle.
Rastopljenim margarinom podmazati pleh od sporeta. Poredjati kifle i svaku premazati rastopljenim margarinom, a zatim umucenim jajetom. Posipati lanenim semenom.
Peci u rerni zagrejanoj rerni na 200 stepeni, oko 30-35 minuta.
Potrebno je:
1 kg brasna
500 ml mleka
3 jaja i jos jedno za premazivanje
100 ml ulja
200 ml jogurta
1 svez kvasac
1 kasicica secera
2 kasicice soli
sir za fil
oko 150 gr margarina
Podmesiti kvasac u mlakom mleku sa kasicicom secera i malo brasna. Kad kvasac nadodje, zamesiti testo sa brasnom, jajima, uljem, jogur
Naraslo testo premesiti i podeliti na 32 jufkice. Od svake jufkice oklagijom razviti elipsu.Svaku koru zaseci na vise mesta kao na slici. Na neiseceni deo kore stavljati sir i zavijati kifle.
Rastopljenim margarinom podmazati pleh od sporeta. Poredjati kifle i svaku premazati rastopljenim margarinom, a zatim umucenim jajetom. Posipati lanenim semenom.
Peci u rerni zagrejanoj rerni na 200 stepeni, oko 30-35 minuta.
Коментари
Постави коментар