Moja Bozicna Pavlova
Ova torta potpuno odgovara mom ukusu, volim kore tipa puslica. Ali, morala sam da iskoristim i žumanca, ne volim recepte gde se upotrebe belanca ili žumanca, pa onda morate nešto da pravite sa ostatkom.
Potrebno je za koru:
6 belanaca
300 g šećera
1 kašičica limunovog soka
Potrebno je za krem:
300 ml slatke pavlake
6 žumanaca
6 kašika šećera
2 štangle čokolade
Za dekoraciju voće po želji. Ja sam koristila zimsku ponudu sa pijace.
Umutiti belanca sa šećerom i dodati limunov sok. Već znate da masa mora da bude umućena najčvršće sto možete.
Na papiru za pečenje nacrtati krug prečnika 24-25 cm (koristila sam šerpu), kašikom rasporediti masu tako da po dve kašike stavljate jednu preko druge po ivicama, a po jednu u sredini da bi se dobilo udubljenje za krem.
Peći sat vremena u rerni zagrejanoj na 150°, a onda isključiti rernu, malo je odskrinuti i ostaviti koru unutra dok se ne ohladi.
Skuvati na pari krem od žumanaca i šećera, dodati 2 štangle čokolade i kad se malo prohladi dodati u 300 ml umućene pavlake. Ovim kremom napuniti koru.
Odozgo staviti voće po ukusu.
Коментари
Постави коментар