Lisnate pogacice
Ovaj recept sam "otkrila" u casopisu "Posalji recept", isprobala i preporucujem.
Potrebno je:
1 kg brasna
1 parce svezeg kvasca (40gr)
1 kasicica secera
2 kasicice soli
5 dl mleka
3 kasike ulja
2 jajeta i jos jedno za premazivanje
200 gr margarina
200 gr sitnog sira
susam, laneno seme za posipanje
Podmesiti kvasac u mlakom mleku sa kašičicom šećera i malo brašna.
Kad kvasac nadođe, zamesiti testo sa brašnom, jajima, uljem i solju.
Testo podeliti na 16 jufki, svaku razvuci i premazati prethodno umucenim omeksalim margarinom i sirom.
Jufke slagati jednu na drugu, a poslednju ostaviti nenamazanu i ostaviti testo da malo odstoji.
Razviti testo oklagijom do debljine oko 1cm i modlom ili casom vaditi pogacice.
Redjati ih na podmazan pleh, premazati umucenim jajetom, posipati susamom i lanenim semenom i peci u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, dok lepo ne porumene.
Od ostatka testa po originalnom receptu mozete napraviti uvijene stapice,a ja sam napravila nekoliko malih pletenica i od njih jednu finu malu pogacu.
Potrebno je:
1 kg brasna
1 parce svezeg kvasca (40gr)
1 kasicica secera
2 kasicice soli
5 dl mleka
3 kasike ulja
2 jajeta i jos jedno za premazivanje
200 gr margarina
200 gr sitnog sira
susam, laneno seme za posipanje
Podmesiti kvasac u mlakom mleku sa kašičicom šećera i malo brašna.
Kad kvasac nadođe, zamesiti testo sa brašnom, jajima, uljem i solju.
Testo podeliti na 16 jufki, svaku razvuci i premazati prethodno umucenim omeksalim margarinom i sirom.
Jufke slagati jednu na drugu, a poslednju ostaviti nenamazanu i ostaviti testo da malo odstoji.
Razviti testo oklagijom do debljine oko 1cm i modlom ili casom vaditi pogacice.
Redjati ih na podmazan pleh, premazati umucenim jajetom, posipati susamom i lanenim semenom i peci u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, dok lepo ne porumene.
Od ostatka testa po originalnom receptu mozete napraviti uvijene stapice,a ja sam napravila nekoliko malih pletenica i od njih jednu finu malu pogacu.
Коментари
Постави коментар