Teletina sa pecurkama
Recept je iz vremena kad smo ih sekli iz dnevnih novina :)
Potrebno je:
600 g teletine
ulje
brasno
2 dl belog vina
vezica korenastog povrca ( celer, paskanat, persun i sargarepa )
300 g sampinjona
100 g maslaca
so, biber, persun
1 glavica crnog luka
Meso oprati u komadu, a zatim iseci na kocke, posoliti, lagano uvaljati u brasno i proprziti na vrelom ulju.
Izvaditi meso i na istom ulju proprziti sitno iseckan crni luk, pa dodati korenasto povrce seceno na krugove. Kratko proprziti, dodati jednu ravnu kasiku brasna, vratiti meso, naliti belim vinom i prema potrebi dodati vode. Dodati biber i dinstati dok meso i povrce ne omeksaju ( oko 1 sat). Po potrebi doliti malo mlake vode.
Meso izvaditi, a povrce propasirati. To sad radim sa stapnim mikserom. Ponovo pomesati meso i sos i dodati pecurke prethodno isecene na listice i dinstane na maslacu dok njihova tecnost ne ispari.
Sve zajedno prokuvati i na kraju obilno posuti sitno seckanim persunom.
Za ovaj recept mozete koristiti i mladu junetinu i margarin umesto maslaca.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар