Pita sa ovcijim mesom
Moj muz kaze :” Od svih kolaca najvise volim jagnjetinu” :) , zato je ova pita njegov omiljeni slatkis ;)
Recept baš nisam ja izmislila, ali sam ga prilagodila ukusu svojih ukućana.
500 g kora za pitu
1 glavica crnog luka
500 g mlevenog ovčijeg mesa
3 jaja
200 g brašna
2 dcl ulja
1 čaša jogurta (može i pavlaka)
so
biber
origano
Upržiti crni luk, dodati mleveno meso, so biber i origano.
Nadev pripremiti od jaja, brašna, jogurta i ulja, odvojiti 2-3 kasike i staviti u uprženo meso. Kore brojcano podeliti na 3 dela (ako imate u pakovanju 15 komada, na po 5 komada.) Ako su tanke, svaku treću premazivati nadevom, ako su punije, onda svaku drugu. Naslagati u plah trecinu kora, staviti polovinu fila, zatim druga trecina kora, pa ostatak fila i odozgo preostale kore. Kore ne nabirati, nego ih ravno postavljati, a ako su vece od pleha, presavijati ih.
Odozgo premazati ostatkom nadeva, posipati susamom i peći na 200°C oko 30 min.
Izvaditi iz rerne, blago poprskati vodom, pokriti da malo odstoji. Seći na kocke i služiti.
Prijatno!
Recept baš nisam ja izmislila, ali sam ga prilagodila ukusu svojih ukućana.
500 g kora za pitu
1 glavica crnog luka
500 g mlevenog ovčijeg mesa
3 jaja
200 g brašna
2 dcl ulja
1 čaša jogurta (može i pavlaka)
so
biber
origano
Upržiti crni luk, dodati mleveno meso, so biber i origano.
Nadev pripremiti od jaja, brašna, jogurta i ulja, odvojiti 2-3 kasike i staviti u uprženo meso. Kore brojcano podeliti na 3 dela (ako imate u pakovanju 15 komada, na po 5 komada.) Ako su tanke, svaku treću premazivati nadevom, ako su punije, onda svaku drugu. Naslagati u plah trecinu kora, staviti polovinu fila, zatim druga trecina kora, pa ostatak fila i odozgo preostale kore. Kore ne nabirati, nego ih ravno postavljati, a ako su vece od pleha, presavijati ih.
Odozgo premazati ostatkom nadeva, posipati susamom i peći na 200°C oko 30 min.
Izvaditi iz rerne, blago poprskati vodom, pokriti da malo odstoji. Seći na kocke i služiti.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар