Svasta nesto posno sa sremusem
Vec sam pisala o sremusu i kako ga ima vrlo kratko, a to je obicno za nas u vreme posta.
Pa, evo nekoliko jednostavnih recepata koje sam objedinila u jedan post.
Posna popara sa sremusem
Jeste li skoro jeli poparu ? Kad postimo, obicno se setim stvari koje dugo nisam jela.
Na ulju proprziti seckani sremus, vrlo kratko, bukvalno minut-dva, nalijte vodom, posolite i dodajte malo origana.
Kad voda provri, sklonite sa vatre, stavite stari hleb isecen na kockice i neka malo odstoji van vatre.
Vratite na ringlu i mesajte nekoliko minuta da se popara skuva i izgubi miris vode.
Salata sa sargarepom i sremusem
Corbast pasulj sa sremusem
Pasulj potopite preko noci, ujutru prospite tu vodu, nalijte drugom, pa kad provri, prospite i nju.
Opet naliti vodom i staviti da se kuva. Kad provri, dodajte sitno seckanu glavicu crnog luka, malo ulja i so.
Ovako pripremljen pasulj bice kuvan za sat vremena.
Zaprsku pripremite od ulja, naseckanog sremusa i naseckane paprike sa venca koju ste pre toga malo ispekli na ringli.
Kratko proprziti, skloniti sa vatre i dodati slatku alevu papriku i ljutu tucanu papriku.
Nalijte zaprsku u pasulj i kuvajte otklopljeno jos 10-ak minuta.
Pa, evo nekoliko jednostavnih recepata koje sam objedinila u jedan post.
Posna popara sa sremusem
Jeste li skoro jeli poparu ? Kad postimo, obicno se setim stvari koje dugo nisam jela.
Na ulju proprziti seckani sremus, vrlo kratko, bukvalno minut-dva, nalijte vodom, posolite i dodajte malo origana.
Kad voda provri, sklonite sa vatre, stavite stari hleb isecen na kockice i neka malo odstoji van vatre.
Vratite na ringlu i mesajte nekoliko minuta da se popara skuva i izgubi miris vode.
Salata sa sargarepom i sremusem
Stavite sta volite, ovde ima rendane sargarepe, sremusa, celera, cicoke...ulja, soli...
Pasulj potopite preko noci, ujutru prospite tu vodu, nalijte drugom, pa kad provri, prospite i nju.
Opet naliti vodom i staviti da se kuva. Kad provri, dodajte sitno seckanu glavicu crnog luka, malo ulja i so.
Ovako pripremljen pasulj bice kuvan za sat vremena.
Zaprsku pripremite od ulja, naseckanog sremusa i naseckane paprike sa venca koju ste pre toga malo ispekli na ringli.
Kratko proprziti, skloniti sa vatre i dodati slatku alevu papriku i ljutu tucanu papriku.
Nalijte zaprsku u pasulj i kuvajte otklopljeno jos 10-ak minuta.
Коментари
Постави коментар